Svieži čučoriedkový koláčik

Recept:


Cesto
3 vajíčka
3 PL múky (kombinácia špaldovej hladkej a pšenovej 2:1) zmiešanej s troškou kypriaceho prášku
1 PL trstinového cukru
Bielka vyšľaháme spolu s cukrom. Postupne pridávame žĺtka a preosiatu múku s kypriacim práškom. Pečieme cca 15 minút (my sme mali cesto nízke, piekli sme na väčšom plechu). Necháme vychladnúť.

Krém
50 gr mrazených čučoriedok
50 gr masla izbovej teploty
250 gr tvarohu
podľa chuti cukor (my sme dali iba 1 PL, aby bol koláčik svieži)


Mrazené čučoriedky prelejeme teplou vodou a necháme odkvapkať. Pridáme maslo a cukor a spolu vyšľaháme. Takýto maslový krém je veľmi chutný. 😉 Už len primiešame tvaroh a máme hotovo. 👍

Korpus potrieme krémom a necháme vychladnúť. Koláčik je veľkostne akurát pre jednu rodinu. Ak čakáte návštevu, upečte z dvojitej dávky.

Dobrú chuť.

Stále ste hladní? Tu je viac