Zavolajte nám: +421 907 456 908

Cviklové sušienky (nielen) pre detičky. :)

Cviklové sušienky (nielen) pre detičky


Cvikla je zaujímavá a hodnotná koreňová zelenina. Avšak detičky občas protestujú a nechcú ju veľmi konzumovať. Pripravili sme pre vás zaujímavý recept na sušienky, ktoré sú chutné a zdravé zároveň.


Suroviny:
130 gr varenej cvikle
100 gr masla (prípadne kokosového tuku)
Vanilka
2 PL medu, cukru alebo iného sladidla
220 gr hladkej múky


Postup:
Roztopíme si maslo vo vyššej nádobe a pridáme nakrájanú uvarenú cviklu. Rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s vanilkou a medom. Postupne pridávame múku, aby nám vzniklo kompaktné cesto. Pracuje sa s ním veľmi dobre, farbou aj textúrou dokonca pripomína detskú plastelínu.
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na cca 3 mm. Vykrajujeme tvary a dáme piecť na 180 stupňov, 8-12 minút (podľa veľkosti tvarov).
Sušienky sú jemne chrumkavé a sladké. Krásna ružová farba cesta sa pečením trochu stratí, ale chuťovo sú naozaj vynikajúce! Ak použijete kokosový tuk namiesto masla, máte skvelé vegánske sušienky.


Náš tip: Cviklu si uvarte deň vopred. Celú buľvu poriadne umyte pod tečúcou vodou a dajte variť spolu so šupkou. Varí sa dlho, väčšie kúsky aj 1,5 – 2 hodiny. Nechajte vychladnúť a ošúpte. Ak vám ostane kúsok cvikle navyše, rozmixujte ho do paradajkovej polievky. Deti to nezistia a polievočka bude ešte výživnejšia. 

Stále ste hladní? Tu je viac