Zavolajte nám: +421 907 456 908

Výživná polievočka na viacero spôsobov

Výživná polievočka na viacero spôsobov.


Sú v nej zastúpené najmä obilniny, strukoviny a zelenina, ktoré sú prirodzeným zdrojom vlákniny. Práve vláknina pomáha očiste organizmu a naštartuje pohyb črevných svalov.


Suroviny:


olej prípadne prepustené maslo Ghee
koreňová zelenina
3 PL bio pšeničnej alebo špaldovej krupice
hrsť šošovice/fazule/cíceru
hrsť jačmenných krúp/ovsa/pšena/pohánky
1 vajíčko
soľ
bylinky – najmä rasca, bazalka, saturejka a majorán
petržlenová vňať


Postup:


Na oleji si osmažíte cibuľku, pridáte koreňovú zeleninu, podusíte a posypete krupicou. Po približne 3 minútach zalejete horúcou vodou a pridáte po hrstiach rôzne druhy strukovín a obilnín. Varíte, kým nemáte všetky zložky mäkké. Časť polievky môžete rozmixovať, aby sa vám zahustila. V troche polievky si roztrepete jedno vajíčko a zamiešate do horúcej polievky. Soľ pridávame až na záver, kvôli strukovinám, aby sa rýchlo uvarili. Taktiež bylinky a petržlenovú vňať pridáme až pred koncom.
Náš tip: Ak pripravujete polievku pre dospelých, určite do nej pridajte aj strúčik cesnaku. Ak pripravujete polievku pre celú rodinu a máte aj malé deti, táto hŕstková polievka je skvelou voľbou na takmer každý deň.


Vajíčko môžete vynechať a najmä zeleninu a obilniny používajte vždy iné.
PESTROSŤ stravy je jednou z najdôležitejších zásad v stravovaní detí. Do detskej porcie polievky so strukovinami tiež nezabudnite dať bylinky na potlačenie nadúvania – tými sú najmä rasca, bazalka, saturejka a majorán.

Dobrú chuť.

Stále ste hladní? Tu je viac