Zavolajte nám: +421 907 456 908

Jahodová roláda – ľahká a svieža. Jednoduchý recept, ktorý dokonca viete urobiť úplne bez cukru.

Recept na cesto spočíva v zásade 1 : 1 : 1 .

Čiže

  • 1 vajíčko,
  • 1 PL múky a
  • 1 PL cukru.

 

Ak robíte roládu pre 2-3 osoby, urobte ju z 3 vajíčok, ak aj pre návštevu, tak z 5 tich.

Vtedy urobte dvojitú porciu krému, inak by bola suchá.

 

Postup: 

  • oddeľte bielka a žĺtka, bielka vyšľahajte samostatne, žĺtka vymiešajte spolu s cukrom
  • jemne zmiešajte bielka a žĺtka a pridávajte postupne múku
  • cesto viete urobiť aj bez cukru
  • múku pridajte akú bežne používate, môže byť hladká, polohrubá, špaldová, celozrnná, bezlepková …
  • cesto vylejte na veľký plech, tak aby bola výška cca 1 cm
  • pečte na 180 stupňov cca 12-14 minút
  • po upečení nechajte pár minút vychladnúť, potom ihneď oddeľte od papiera a zatočte do čistej utierky až do vychladnutia

 

Krém:

  • podľa chuti, a toho čo je v chladničke 🙂
  • chutná a najmä zdravá kombinácia je tvaroh/jogurt spolu s ovocím
  • my sme jahody zasypali troškou trstinového cukru, nech pustia šťavu a zmiešali s tvarohom
  • krém dajte tiež vychladiť, bude sa vám s ním lepšie pracovať

 

Na vychladnuté cesto dajte krém, čo najviac do vnútornej strany. Ako budete roládu točiť, bude sa krém posúvať ďalej a tak dostanete krém po celej dĺžke. Celú roládu nechajte ešte vychladiť v chladničke, ideálne aspoň 2 hodiny. Ozdobte napríklad šľahačkou, jogurtom vymiešaným s cukrom, ovocím, škoricovým cukrom atď.

 

Stále ste hladní? Tu je viac