Zavolajte nám: +421 907 456 908

VEGÁNSKE. Rýchle rizoto z celozrnnej jasmínovej ryže so špargľou.

Suroviny:

  • 1 hrnček celozrnnej jasmínovej ryže (môže byť aj biela jasmínová ryža, celozrnná je však výživnejšia a k tejto zeleninke sa výborne hodí. K mäsu ju naopak veľmi neodporúčam, k nemu volím radšej bielu ryžu, ak teda chcete kombinovať mäso s ryžou).
  • špargľa – cca 20 stoniek
  • 1 väčšia alebo 2 menšie mrkvy
  • cca 5 PL kukurice (používam mrazenú DEMETER, chutí úžasne sladko)
  • hrsť semiačok (dyňové a slnečnicové)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej a ghee maslo
  • nastrúhaný cheedar
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate (nemusí byť)
  • soľ

 

Postup

Ryžu dobre umyjeme a dáme variť v pomere 1 diel ryže a 1,5 diela vody (Poznámka autora J … osobne sa pri varení obilnín neriadim pokynom na varenie uvedeným na obale, ale vždy používam tento pomer, nakoľko pri dobre nastavenom plameni to do seba  takpovediac príde aj tak a my týmto pomerom docielime to, že obilniny nebudú ani zbytočne rozvarené ani tvrdé; človek pre zdravie svojich orgánov nemá jesť ani príliš vysušené ani príliš rozvarené jedlo, aby si čo najdlhšie zachoval pružnosť svojho tela J)

 

V hlbokej panvici na ghee masle osmahneme spolu so soľou 2 strúčiky pretlačeného cesnaku (len pár sekúnd, aby nezhorkol) a pridáme nakrájanú mrkvu, umyté semiačka a kukuricu a očistenú a nakrájanú špargľu. Môžme pridať pár kvapiek vody a cca 7-10 minút podusiť (nie však do mŕtva, aby ostala zeleninka príjemne chrumkavá). Potom do zeleninovej zmesi pridáme uvarenú ryžu a cca 3-4 PL olivového oleja a nastrúhaný syr, petržlenovú vňať  a dobre všetko premiešame.

Môžeme hneď servírovať.

Stále ste hladní? Tu je viac