Zavolajte nám: +421 907 456 908

Mufinky s ovocím a cukrom z kokosových kvetov 24ks

Cca 24 ks

 

Recept:

  • 300g múky (použila som 150g celozrnnej špaldovej, 100g múky z jednozrnka a 50g pohánkovej múky; múky môžeme akokoľvek kombinovať, ak máme len špaldovú, nijako to neprekáža chuti, použitím aj inej múky obmieňame len výživovú hodnotu koláča)
  • 140g cukru (obľúbila som si cukor z kokosových kvetov, má nízky glykemický index a na to, že je to cukor, má aj nejaké živiny 🙂
  • 10g vinného kameňa
  • 3 vajíčka
  • 180g masla
  • štipka soli
  • škorica, príp. aj vanilkový prášok na vôňu
  • 5 PL nepomletého maku (použila som biely, krásne chutí po orieškoch)
  • 3PL slnečnicových semiačok
  • 2veľké banány
  • Cca 300-500g ovocia (nastrúhané jabĺčka, alebo podusené asi 4 väčšie stonky rebarbory a k tomu pohár čerešní, alebo len jahody,…alebo rozmrazené a dobre odkvapkané ovocie ako jahody, či slivky, čučoriedky; príp. aj zavárané ovocie, skvelé sú čerešne; vyberáme podľa chuti aj podľa možností ročného obdobia; konkrétne v tomto vyfotenom recepte je podusená rebarbora a zavárané čerešne

 

Postup:

Do jednej misy navážime suché ingrediencie okrem cukru a do druhej misy dáme vajíčka s cukrom a maslom a trochu rozmixujeme (nemusí byť do hladka, len trochu premiešať). Do tejto zmesi potom pridáme suché ingrediencie  a zmiešame spolu mixérom chvíľu. Hmota je tuhšia. Napokon ručne vmiešame  ovocie a popučené banány a opäť dobre premiešame. Ak by sa hmota aj napriek tomu zdala byť veľmi tuhá, môžeme pridať pár lyžíc mlieka,  príp. aj len vody, ale nebýva to potrebné, lebo ovocie pustí si šťavu počas pečenia, hlavne to mrazené.

 

Do rozohriatej rúry vložíme mufinky, či už v papierových košíčkoch poukladaných v plechu, alebo v pekáči na mufinky. Ja osobne používam hlinený, glazúrovaný pekáč (mám dva pekáče, to je na tých 24 kúskov :). Pečenie v ňom je nielen chutnejšie (vymasťujem ho totiž  ghee alebo kokosovým olejom, krásne potom aj voňajú), ale aj ekologické a ekonomické. 

Pečieme na 170st./cca 25 min.

 

Dobrú chuť prajeme.

Stále ste hladní? Tu je viac